top of page

Perinteikäs kukkakauppa
sai jatkajansa

Keväällä 2022 saimme tarjouksen ryhtyä yrittäjiksi pitkän historian omaavaan Sysmän kukkakauppaan, joka oli toiminut Siltasen suvussa jo kolmen sukupolven ajan. Martta ja Yrjö Siltanen perustivat liikkeen vuonna 1935  sloganilla "Eläviä kukkia, parhaimpia laatuja". 

Omaa kauppaa olimme visioineet jo edellissyksynä Kammiovuoren ruskaa ihaillessamme, joten aivan tyhjästä ei hommaan ryhdytty. Päätös kuitenkin oli nopea ja ehkä toisten silmissä uhkarohkeakin. Mutta me päätimme, että yhdessä teemme, yhdessä opimme ja tyhmiäkin kysymyksiä saamme esittää. Kokemuksen kautta opimme yrittäjiksi.

kukkametsän neidot_edited.jpg
kukkakauppa Sysmässä

Kukkametsän neidot

Me olemme Hanna ja Marjut (tai tutummin Marsa), floristeja molemmat. Olemme molemmat myös työskennelleet Sysmän Kukkakaupassa Siltasen aikana, joten palasimme ikään kuin kotiin. Metsä ja luonto on meille kaikki kaikessa, siksi yrityksemme nimikin on Kukkametsä Oy. Luonnosta ammennamme voimaa jaksamiseen, mutta myös paljon materiaalia työhömme.

Hanna on yrityksemme tarkka ja tunnollinen työmyyrä. Hän hoitaa kaupan joka päiväistä toimintaa, tilaa kukat tukuista, palvelee asiakkaat ilolla, ilahduttaa taitavilla sidontatöillään ja hoitaa laskutukset ja muut pakolliset velvollisuudet huolella.

Marsa on yrityksemme luovat aivot, jotka astuvat putiikkiin aina silloin kun päivätöiltään ehtivät. Kukkien sidonta tarjoaa tarpeellista hengähdystä ja luovuutta muun työn oheen. Päässä pyörii aina uusia ideoita niin sidontatöihin, myytäviksi tuotteiksi sekä kaupan sisustukseksi. Somen ja muiden graafisten aineistojen äärellä kuluu aikaa - ja kuuluu välillä ärräpäitä.

bottom of page